Wat heb ik nodig om in Nederland te werken?
Medewerkers

Wat heb ik nodig om in Nederland te werken?

Wanneer je in bijvoorbeeld Polen woont, is het toegestaan om in ieder land van de Europese Economische Ruimte (EER) te werken, dus ook in Nederland. Aangezien Polen sinds 2004 bij de EU aangesloten is, hoef je geen werkvergunning aan te vragen.

Wees voorbereid op de reis naar Nederland

Om in Nederland te mogen werken, is het belangrijk dat je over een onbeschadigd identiteitsbewijs of paspoort beschikt. Zo is een Burgerservicenummer (BSN-nummer) noodzakelijk om te kunnen werken in Nederland. Heb je deze nog niet? Dan helpen we jou, uiteraard kosteloos, met het aanvragen van dit nummer. Daarnaast dien je over een bankrekeningnummer beschikken. Om zeker te weten dat jij je eerste salaris op tijd ontvangt, is het verstandig dat je met een Poolse Eurorekening, die op jouw naam staat, naar Nederland komt. Voor de betaling van het salaris hebben wij een IBAN-nummer en een swift-code nodig. 

Alle werknemers uit Europa hebben dezelfde rechten en plichten als Nederlandse werknemers, zoals recht op verlof, vakantiedagen en uitkering bij ziekte of werkloosheid. 

Wat moet ik verder regelen om in Nederland te werken?
  • Woonruimte. Fides kan je hierbij helpen.
  • Ziektekostenverzekering. Het is voor iedereen die in Nederland werkt verplicht om een Nederlandse ziektekostenverzekering te hebben. Fides vertelt je over de mogelijkheden die zijn toegespitst op buitenlandse werknemers in Nederland. 
Werken in Nederland

Direct aan de slag?

Wil je direct aan de slag in Nederland? Wij hebben diverse vacatures openstaan. Neem telefonisch contact met één van onze medewerkers op om de mogelijkheden te bespreken.