Nieuw opleidingstraject groot succes

Nieuw opleidingstraject groot succes

In maart 2020 heeft Fides samen met SVO (opleider voor mensen in de foodsector) een nieuw opleidingstraject opgestart. Ruim een jaar later, op 1 april 2021, werden de eindexamens afgenomen en is het traject een groot succes gebleken!

Tijdens het traject kreeg een groep enthousiaste medewerkers de kans om de pittige opleiding tot bandkeurder te volgen. Tijdens de opleiding passeerden onderdelen als voedselveiligheid, het slachtproces en anatomie & fysiologie de revue. De van oorsprong Poolse deelnemers volgden tevens, buiten werktijd en de reguliere trainingen, tweemaal per week Nederlandse les. Een druk jaar dus.

Afgelopen donderdag stonden de eindexamens op het programma. Onder het toeziend oog van een dierenarts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit slaagden alle deelnemers met vlag en wimpel.

Na afloop werden de geslaagden ontvangen op ons kantoor om ze te feliciteren en te bedanken voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Het gebak stond klaar en er waren mooie woorden van een afvaardiging van SVO en Fidesdirecteur Esther van Lent.