Wat heb ik nodig?

Wat heb ik nodig?

Wat heb ik nodig om in Nederland te werken?

Wanneer je in bijvoorbeeld Polen woont, is het toegestaan om in ieder land van de Europese Economische Ruimte (EER) te mogen werken. Je mag dan dus ook in Nederland werken. Het is niet nodig voor Poolse arbeidsmigranten om een werkvergunning aan te vragen, omdat Polen sinds 2004 bij de EU is aangesloten. 

Om in Nederland te mogen werken, is het belangrijk dat je over een onbeschadigd identiteitsbewijs of paspoort beschikt. Ook een Burgerservicenummer (BSN-nummer) is noodzakelijk om te kunnen werken in Nederland. Wij helpen je graag met informatie over hoe deze eenvoudig in Nederland door jou is aan te vragen. Daarnaast heb je een bankrekeningnummer nodig. De voorkeur gaat ernaar uit dat dit een Pools euro banknummer is. Voor de betaling van het salaris hebben wij een IBAN nummer en swift-code nodig. 

Rechten en plichten

Arbeidsmigranten uit Europa hebben dezelfde rechten en plichten als Nederlandse werknemers, zoals recht op verlof, vakantiedagen, uitkering bij ziekte of werkloosheid. Tegelijkertijd dienen ze aan dezelfde verplichtingen te voldoen als Nederlandse werknemers.

Wat moet ik verder regelen om in Nederland te werken?

  • Woonruimte. Fides helpt je hierbij.
  • Ziektekostenverzekering. Het is voor iedereen die in Nederland werkt verplicht om een Nederlandse ziektekostenverzekering te hebben. Fides sluit een basis ziektekostenverzekering voor je af, die is toegespitst op buitenlandse werknemers in Nederland. 

Direct aan de slag?

Wil je direct aan de slag in Nederland? Wij hebben diverse vacatures voor je. Neem telefonisch contact met één van onze medewerkers op om de mogelijkheden te bespreken.