Zorgverzekering

Zorgverzekering

Om via Fides in Nederland te mogen werken, is het volgens de Nederlandse wetgeving  verplicht voor onze arbeidsmigranten dat zij in bezit zijn van een Nederlandse zorgverzekering. Hier helpen wij bij. Voor iedereen die aan het werk gaat sluiten wij een collectieve basis ziektekostenverzekering af bij HollandZorg. Deze ziektekostenverzekering is speciaal toegespitst op buitenlandse werknemers in Nederland. 

Overal toegang tot zorg

Als bewijs van de ziektekostenverzekering ontvangt iedereen een persoonlijke HollandZorgpas. Deze verzekeringspas staat op naam en zorgt ervoor dat onze medewerker overal in Nederland de juiste medisch hulp ontvangt, mocht dit nodig zijn. Voor deze ziektekostenverzekering houden wij een eigen bijdrage in, deze komt volledig overeen met de werkwijze voor Nederlandse werkgevers en werknemers. 

Formulier E106: Verklaring Nederlandse zorgverzekering

Met het E106 formulier kan iedere Fides medewerker bij een zorgverzekeraar in het land waar zij oorspronkelijk wonen (bijvoorbeeld Polen) verklaren dat zij een Nederlandse zorgverzekering hebben en daarmee in beide landen verzekerd zijn. Wij verstrekken het formulier E106/S1 op verzoek aan onze medewerker. Zij melden zich vervolgens met dit formulier bij een zorgverzekeraar in het betreffende land. Hebben zij een (wettelijke erkende) partner of kinderen? De zorgverzekeraar in het land van herkomst beslist of ook zij meeverzekerd zijn. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over verzekeringen voor arbeidsmigranten in Nederland? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.